Startsida Göta Kanal-loppet
Uppdaterad 2013-09-12      

Inteckningen "Bästa klubb Maraton SM" har tagits av:

2002 Näset PK

Vandringspris "Bästa klubb Maraton SM"

Göta Kanal-loppet har instiftat ett vandringspris till bästa klubb vid Maraton SM. Vandringspriset består av en skulptur utskuren i trä av fågelbär, lind och björk. Konstnären är Torleif Aiff från Tibro och han är en skicklig bildhuggare som också är kanotist. Syftet med vandringspriset är att stimulera till större deltagarantal vid SM och andra långloppstävlingar. Priset får behållas ett år men är ständigt vandrande och segrande klubb får behålla en förenklad miniatyr av originalet.

Poäng räknas i alla klasser som har "SM eller RM status" enligt Kanotförbundets stadgar. Poäng ges till alla kanoter som fullföljer tävlingen. Segraren får maximalt 10 poäng, tvåan 8 poäng osv. Vid färre deltagare än 9 i en klass blir poängen lägre.

 

 

 

Första inteckningen "Bästa klubb Maraton SM" togs i Vaxholm den 29-30 juni 2002

Det av Göta Kanal-loppet instiftade vandringspriset "Bästa Klubb" togs hem av Näsets paddlarklubb, före Vaxholms KS. Näset tog hem det tack vare sina duktiga och många ungdomar. Näsets PK vann även vandringspriset för 2003 och 2004 vid Maraton SM i Västerås, som gick där båda åren.
Den klubb som lyckades bryta Näsets PK segersvit var Lödde Kanotklubb.

Vill du se hur klubbarna har klarat sig genom åren kan du kolla vid sidan här.

 

 

 

 

 
Skribent: Bo Welander