Då var det dags att fortsätta mitt kanotäventyr, etapp 2.

Göteborg - Halmstad, sommaren 2001.


 Dag 6.

Dagens datum är 7 juli 2001 och jag befinner mig vid Särö, söder om Göteborg. Min sambo Anette har kört mig hit och jag skall nu fortsätta min paddling utmed Svenska kusten. Kvällen är fin och jag hinner någon mil innan det är dags att slå läger för natten. Jag campar på Onsalahalvön och där har jag verkligen nytta av mitt självstagande Hilleberg kupoltält.

Förberedelse inför paddlingen vid Särö          Camping på Onsalahalvön


Dag 7.

På morgonen är det mulet väder. Jag passerar en ö med sälar på som tittar intresserat på mig. Kommer till Kungsbackafjorden, där jag genar över med siktet inställt på Ringhals kärnkraftverk som syns som en svag kontur  i det gråa vädret. Fortsätter söderut och passerar Varberg med sitt kallbadhus och sin fästning. Övernattningen görs vid en badstrand, söder om Träslövsläge.

Ringhals Kärnkraftverk          Varbergs kallbadhus


Dag 8.

Idag är det klart väder, men det börjar blåsa upp en sydvästlig vind. Paddlingen blir ganska tråkig när kusten är rak och flack. Kommer så småningom ned till Glommens fiskeläge, där jag tar en lång rast innan jag paddlar vidare, förbi Falkenberg i riktning mot Halmstad. Nu har sidvinden tilltagit ännu mer, och var tredje våg sköljer över kanoten. Jag börjar närmar mig Tylösand där endast vindsurfare syns, eftersom det har hissats röd flagg utmed badstränderna. Jag tar mig in till strand vid en ort som heter Villshärad. Där slår jag läger bakom ett skjul som vindskydd. Jag ringer SMHI om väderprognos för morgondagen och får tyvärr beskedet att vindstyrkorna skall öka dom nästkommande dagarna. Jag inser att det är lika bra att avsluta årets paddeletapp här. Efter det att jag har ringt hem och bett Anette hämta mig, så hör jag konstiga ljud utanför tältet! Jag har campat i en fårhage...

Glommens hamn          Får från Villshärad