Då var det dags att fortsätta mitt kanotäventyr, etapp 3.

Halmstad - Ystad, sommaren 2002.


 Dag 9.

Dagens datum är 13 juli 2002 och jag befinner mig vid Villshärad, norr om Halmstad. Jag kommer härifrån fortsätta min paddling utmed Svenska kusten. Vädret är toppen och det skall hålla i sig ytterligare några dagar enligt prognos. Jag böjar med att paddla rakt över den 2 mil breda  Laholmsbukten i riktning mot Hovs hallar. Går iland och fixar lite mat. Fortsätter sedan runt Bjärehalvön till andra sidan där jag slår läger för natten. I horisonten ser jag skenet från Kullens fyr. 

Hovs hallar          Bjärehalvön


Dag 10.

Jag går upp tidigt i så fall vädret blir sämre frampå dagen. Jag skall idag paddla över Skälderviken. Skönt när jag har rundat spetsen på Kullaberg och närmar mig Mölle. Jag är nu inne i Öresund och när jag närmar mig Helsingborg / Helsingör. Tar mig förbi alla färjor och går iland vid Rydebäck där jag campar för natten.

Vy mot Mölle          Helsingborgfärja


Dag 11.

Vädret är fint även idag och jag njuter av paddlingen. Till vänster om mig har jag ön Ven. Tar mig förbi Landskrona ner till Barsebäckshamn där det är middagsdags. Det är eftermiddag nu när jag passerar kärnkraftverket och kommer ut i Lommabukten med siktet inställt på Malmö. Tyvärr så börjar det blåsa upp en kraftig eftermiddagsbris utifrån havet, så jag får lägga om kurs mot Lomma istället där jag också stannar över natten.

Ven          Barsebäcks kärnkraftverk


Dag 12.

När jag vaknar är det lite mulet, men blåsten har avtagit och jag sätter högsta fart förbi Malmö. Jag kommer fram till Öresundsbron och har bara att konstatera att det är ett enormt bygge när man ser det så här underifrån. Vid lunch så har jag kommit ned till Skanör / Falsterbo och solen skiner igen. Tar mig igenom Falsterbokanalen och är nu i Östersjön. På kvällningen passerar jag Trelleborg och går därefter iland för att avsluta dagen.

Öresundsbron          Falsterbokanalen


Dag 13.

Idag konstaterar jag att det blåser ostlig vind och det betyder motvind. Inget att göra åt, utan det är bara att paddla på. Jag tar mig lite rast vid Smygehuk som är Sveriges sydligaste udde. Framåt middagstid så når jag en liten hamn som heter Hörte, där jag lagar mig lite käk. Väntar några timmar på att motvinden skall avtaga, men tyvärr så ökar den istället. Här är inget bra ställe att stanna på för natten, så jag fortsätter mot Abbekås som ligger hitom Ystad. Här har dom en bra gästhamn med dusch och affär. Jag kollar upp väderprognosen för de kommande dygnen och får beskedet att den starka vinden skall hålla i sig. Jag känner att det får vara färdigpaddlat för den här gången och ringer därför hem och ber dom hämta mig, men vi hörs här nästa år igen.

Sveriges sydligaste udde.          Abbekås gästhamn.